Draagconsult


Heerlijk Dragen voor iedereen!

Je wilt graag dragen maar weet nog niet waarmee
Je wilt graag leren knopen met een draagdoek op je buik, heup of rug
Je bent op zoek naar de drager die bij jullie past
Je wilt graag dragen in een bijzondere situatie
Je bent op zoek naar tips om het dragen aangenamer te maken
Je hebt veel last van bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap

Bij Heerlijk Dragen krijg je draagadvies op maat.

Voorafgaand aan een consult geef je aan wat de draagvraag is en bekijken we samen hoe het consult invulling krijgt,
ook geef ik je een schatting van de tijd die we hiervoor nodig zullen hebben.
Tijdens het consult oefenen we met draagpoppen, zodat je kindje hier geen hinder van ondervindt en je op je gemak alle stappen kunt oefenen.
Aan het einde van het consult knoop je met je eigen kindje.

Poppen

De verschillende soorten consulten:

Consulten

Knoopconsult (+/- 60-90min)
Tijdens een draagconsult leer ik je één knooptechniek stap voor stap aan.
We oefenen met een draagpop, deze is verzwaard en voelt aan als een echt kindje. Nadat je de knoop een aantal keren hebt geoefend en je je zeker genoeg voelt kun je met je kindje knopen. Daarbij let ik op veiligheid, knooptechniek en zal ik steeds tips geven om alles zo goed mogelijk af te stemmen.

Ook voor het dragen van een tweeling, prematuur geboren kindje, dragen met een heupdysplasie of klompvoetje en andere bijzondere situaties ben je bij mij aan het juiste adres. Door mijn eigen draagervaring, de vele consulten, verschillende cursussen en bijscholingen hoop ik alle ouders met een draagvraag verder te kunnen helpen.

Pasconsult (+/- 60min)
Wil je graag dragen met een drager, dan kan het zijn dat je overweldigd bent door het grote aanbod. Ze zijn er in alle kleuren, vormen en maten, maar helaas zegt het printje niets over het draagcomfort voor ouder en kind. Een drager kun je daarom het beste eerst uitproberen voordat je er een koopt.
Tijdens een pasconsult leer je welke dragers er zijn en welke drager jou voorkeur heeft. Met een draagpop voel je of de drager fijn zit en ondertussen leer ik je hoe je de drager het beste kunt afstellen en bijvoorbeeld ook op de rug gebruikt. Daarna test je de drager met je kindje zodat je kunt voelen hoe het voor jullie beiden zit.

Kort(pas)consult (+/- 30min)
Ben je een ervaren drager en wil je graag met tips en trucs je knoop verfijnen. Ondervind je bepaalde problemen bij een knoop en wil je dit graag oplossen. Dat kan tijdens een kort consult. Met een draagpop nemen we de knelpunten door, daarna knoop je met je kindje en geef ik je tips voor meer draagplezier.
Een kort pasconsult is handig wanneer je een (of twee/drie) drager(s) op het oog hebt maar niet zeker weet of deze goed bij jullie zal passen. Ik leer je ermee dragen zodat je na aanschaf van de juiste drager, veel draagplezier samen kunt beleven.

Workshop (+/- 120min)
Vind je het gezellig om met andere ouders te leren knopen, ben je met draagvriendinnen er aan toe om te leren rugdragen, of willen jullie met het groepje van de zwangerschapsyoga samen leren buikdragen? Dat kan! Tijdens een workshop leer je met 3 tot 6 personen een knoop, we oefenen met de draagpop en uiteindelijk met je kindje. Heerlijk Dragen organiseert regelmatig workshops, maar een workshop kan ook op vraag worden georganiseerd ( Mail voor meer info)

Knoopwijzen voor zwangeren (+/- 60-90min)
Wanneer je tijdens je zwangerschap erg veel last hebt van bekkeninstabiliteit, kan een draagdoek een ondersteuning zijn in deze zware periode. Met de speciaal ontwikkelde knoopwijzen voor zwangeren door Fortbildungs- und Trainingszentrum Babytragen Mainz (FTZB) verbeter je je houding waardoor je bekken ontlast wordt en je minder last hebt. De knoopwijzen zijn er niet om je buik in te wikkelen en ook niet om de hele dag te gebruiken. Wel ondersteunt het je spieren en voor jou de oplossing zijn om net de laatste uurtjes van de dag door te komen.
Je proberen tijdens het consult 6 verschillende knooptechnieken die bij iedereen weer een ander resultaat opleveren, door ze allemaal te doen zul je ontdekken welke techniek voor jou het meeste effect heeft.

IMG_5354

img_0844

IMG_5557

Tarieven

Bij elk consult staat een schatting van de tijd aangegeven, het uiteindelijke tarief zal afhangen van de duur van een consult.
Omdat ik op maat werk kan dit voor elk consult en iedere ouder anders zijn.

Draag- of pasconsult van een uur: €50,-
Kort(pas)consult van een half uur: €30,-
Voor elk bijkomend kwartier wordt €10,- gerekend.

Er worden regelmatig workshops georganiseerd, bekijk de agenda of volg de evenementen op Facebook.
Workshops kosten €39,- per persoon en €60,- als koppel.

Locatie

Consulten kunnen aan huis doorgaan. Vraag naar de mogelijkheden en reiskosten.

Op aanvraag kunnen consulten ook doorgaan in Dilsen-Stokkem of bij een workshop in Maastricht.

Professional?

Werkt u professioneel met zwangeren of jonge ouders en wilt u graag een infosessie organiseren in uw praktijk, dat kan!
Voor oa. verloskundigenpraktijken, kraamcentra, ziekenhuizen en kinderopvang is er een speciaal aanbod waarbij je een infosessie over ergonomische dragen kunt combineren met bijvoorbeeld het passen van verschillende dragers of het leren knopen met een draagdoek.

Neem voor meer informatie en een aanbod op maat contact op.

Bij een consult kan het fijn zijn als je iemand bij je hebt die op je kindje past,
zodat jij je kunt concentreren op het knopen wanneer we oefenen met een pop.

20140404-135154.jpg